Nepoznané perly Južnej Ameriky

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1356998
Cena od: 4 669 €
Príplatky od: 529 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.06.2025 16 dní First Minute 4 669 € +529 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Nezabudnuteľná cesta po oboch pologuľách. Najkrajšie sopky, ľadovcové jazerá aj vychýrené ekvádorské trhy. A zároveň Kolumbia, krajina s najlepšou kávou, bohatou koloniálnou architektúrou a bielymi plážami.

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy do Guayaquilu, najväčšieho mesta Ekvádoru. Po prílete transfer do hotela.

2: GUAYAQUIL
Guayaquil - prehliadka hlavného prístavu v krajine, ktorý leží neďaleko miesta, kde sa vlieva rieka Guayas do Pacifiku. Reštaurované mólo Malecón 2000 s pamätníkom Simona Bolívara a umelecké štvrte Las Peňas s mnohými farebnými domami, ktorých vek dosahuje až 400 rokov. Potom prejazd od pobrežia lemovaného kávovými a banánovými plantážami do hôr, cestou návšteva vysokohorského národného parku Cajas s ľadovcovými jazerami, priezračnými riečkami a zvláštnym druhom stromu rodu Polylepis. Ubytovanie v meste Cuenca.

3: CUENCA
Cuenca - prehliadka jedného z najkrajších miest Ekvádoru, historické centrum s mnohými kostolmi, koloniálnymi domami a kvetinovým trhom. Exkurzia do manufaktúry na svetoznáme panamské klobúky. Návšteva múzea Pumapungo v miestach, kde dodnes stoja ruiny inkského komplexu Tomebamba. Poobede individuálne voľno.

4: INGAPIRICA - RIOBAMBA
Presun krásnou kopcovitou krajinou do Riobamby, zastávka na vyhliadke jedného zo stavebne najťažších železničných úsekov sveta "Nariz del Diablo" neďaleko mestečka Alausí. Cestou tiež prehliadka najznámejšej inkskej pamiatky v Ekvádore - Ingapirca a tiež návšteva pri najstaršom kostole v Ekvádore - Balbanera (1534) neďaleko lagúny Colta.

5: COTOPAXI
Národný park Cotopaxi, pobyt pri jednej z najvyšších sopiek sveta Cotopaxi (5.897 m), prechádzka okolo jazera Limpiopungo (3.600 m). Za pekného počasia a tiež v prípade, že nám to sopka dovolí (v septembri 2015 sa znovu prebudila...), vystúpime ešte o niečo vyššie. Poobede zjazd k "Avenida de los Volcanos" na ubytovanie.

6: QUIOLOTA
Výlet k lagúne zatopeného kráteru Quilotoa (3.800 m), pešia túra pozdĺž hrany kráteru, zdatnejší môžu obísť celý kráter, prípadne zostúpiť až k lagúne. Doobeda návšteva pôvodného indiánskeho trhu v dedine Saquisili, kde sa schádzajú miestni domorodci z celého okolia, aby predali alebo nakúpili nielen ovocie a zeleninu, ale tiež zvieratá alebo pončá. Okrem výhodného nákupu je to úžasný pohľad. Cestou budeme pozorovať prekrásnu horskú krajinu s políčkami a v dedinách sa zase stretneme s miestnymi indiánmi, ktorí nám dajú nazrieť do života pod dymiacimi vulkánmi. Táto oblasť je známa po celom Ekvádore pre svoje pestrofarebné maľby na ovčiu kožu.

7: QUITO
Quito - prehliadka historického centra (námestie Plaza de la Independencia s prezidentským a arcibiskupským palácom, katedrála s hrobkou ekvádorského hrdinu generála Sucre, koloniálne skvosty - kláštor San Francisco a kostol La Compania, v ktorého interiéroch bolo použité neskutočné množstvo zlata). Následne návšteva vrchu Panecillo, odkiaľ je krásny pohľad na celé mesto a okolité snehom pokryté vulkány. Potom sa vydáme k pamätníku Mitad del Mundo, ktoré ponúka veľmi zaujímavé etnografické múzeum alebo Intiňan zase dôkazy o tom, že sme skutočne na rovníku.

8: QUITO - BOGOTA
Odlet z Quita do Bogoty (2.600 m) - hlavného mesta Kolumbie. Prehliadka historického centra s koloniálnou štvrťou La Candelaria s príkrymi dláždenými uličkami, farebne natrenými domami a umeleckými grafitmi, ktorými je stará časť mesta posiata, námestie Plaza Bolívar s národným Kongresom, justičným palácom a katedrálou, kostol San Francisco. Ďalej návšteva svetoznámeho Múzea zlata, ktorého kolekcia je považovaná za najvýznamnejšiu zbierku svojho druhu na svete, prípadne tiež Múzeum Botero, ktoré ukazuje zbierku kolumbijského umelca a milovníka všetkého bucľatého.

9: NEMOCON - VILLA LEYVA
Doobeda návšteva podzemnej soľnej bane v obci Nemocón, kde hra farieb a svetiel v odrážajúcej sa pokojnej hladine vody vytvára úžasné zábery. Potom prejazd do hotela v historickom centre Villa de Leyva.

10: VILLA DE LEYVA - ARMENIA
Ráno prehliadka koloniálneho mestečka Villa de Leyva, ktorého história siaha do roku 1572 a kde akoby sa zastavil čas. Miestne dláždené uličky, úchvatné námestia Plaza Mayor so starostlivo reštaurovanými koloniálnymi domami s červenými škridlami a kláštor sú jedinečnými pamiatkami v Južnej Amerike. Poobede transfer na letisko v Bogota a odlet do mesta Armenia, ktoré je jedným zo vstupných brán do tzv. kávového trojuholníku.

11: VALLE DEL CORCORA - SALENTO
Ráno výlet do údolia Valle del Cocora - peší výlet k najvyšším palmám sveta (až 60 m) rastúcich iba na západnom úpätí Ánd vo výške 1800 - 2200 m, Ceroxylon quindiuense alebo inak vosková palma je národným stromom Kolumbie. Poobede prehliadka čarovného mestečka Salento s mnohými farebnými domčekmi a obchodmi s ručnými výrobkami. Možnosť ochutnávky miestnej delikatesy - čerstvého pstruha pripraveného na desiatky spôsobov.

12: KÁVOVÉ PLANTÁŽE - CARTAGENA - ISLA MARIAN
Ráno návšteva kávovej plantáže s odborným výkladom o pestovaní a spracovaní kávy, ku ktorému nebude chýbať ani degustácia cafe arabica. Kolumbijská káva patrí medzi najlepšie na svete... Tunajšia malebná kultúrna krajina s kávovými políčkami bola dokonca zapísaná v roku 2011 na zoznam UNESC0. Potom transfer na letisko Popayán a odlet do Cartagena Island na ostrove Isla Marina, ktorý je súčasťou asi 27 korálových ostrovčekov Islas del Rosario v národnom parku Corales del Rosario y de San Bernardo. Počas pobytu je zaistená plná penzia.

13: ISLA MARINA
Celodenný výlet na ostrove Isla Marina v Karibskom mori. Kúpanie a odpočinok. Na hoteli je možné zapožičať kajak, paddleboard, prípadne vybavenie na šnorchlovanie. Fakultatívne je možné prípadne zaistiť výlet loďou na niektorú z piesočných pláží na neďalekom ostrove, alebo navštíviť oceanárium.

14: ISLA MARIAN
Doobeda individuálne voľno na ostrove, potom presun loďou späť do Cartageny, najväčšieho prístavu v krajine a zároveň najúchvatnejšieho mesta v celej karibskej oblasti. Mesto založené roku 1533 Španielmi, ktorí tu vybudovali nedobytné hradby a reťaz pevností pred nájazdmi pirátov patrí k perlám Kolumbie. Ubytovanie v historickom centre mesta. Nočná prechádzka.

15: CARTAGENA
Cartagena de Indias, prehliadka jedného z najkrajších miest v celej Južnej Amerike. Dláždené uličky, výstavné koloniálne domy s farebnými balkónmi porastenými kvetmi bougenvilií, staré štvrte El Centro a San Diego obohnané hradbami, impozantná pevnosť Castillo de San Felipe de Barajas, starobylé kláštory, bohato zdobené kostoly, paláce a výstavné námestie. Neskôr poobede transfer na letisko a odlet do Európy.

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy s prestuom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestne prelety
14 x nocľah v 3* a 4* hoteloch s raňajkami
1 x obed a večera
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby česky hovoriaceho sprievodcu (min. 10 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 529,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
Generované systémom ProfiTour