Portugalská odysea v Algarve s pobytom pri mori

Destinácia: Portugalsko, Algarve
Kód zájazdu: 1352271
Cena od: 1 738,80 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.04.2025 8 dní First Minute 1 738,80 € +0 € odlet: Viedeň letecká
12.10.2025 8 dní First Minute 1 738,80 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Divoký oceán, mohutné útesy, krásne rybárske mestá a pravá námornícka atmosféra. Také sú južné portugalské brehy Algarve. Vychutnajte si víno, výbornú gastronómiu, plavbu pozdĺž pobrežia, prechádzky stredovekými uličkami, rušné trhy, ale aj oddych na pláži.


Program:

1. deň:
Odlietame z Viedne do Faro, hlavného a najväčšieho mesta regiónu Algarve. Transferom sa presunieme na hotel a ubytujeme sa.

2. deň:
Po raňajkách sa vydávame do sveta námorníkov. Starí portugalskí dobyvatelia nám rozpovedia svoje veľké príbehy v meste Sagres, ktoré leží v západnej časti Algarve. Navštívime pevnosť z 15. storočia, výbežok Cabo de Sao Vicente nazývaný ako „koniec sveta“. Čakajú nás výhľady do oceánskych diaľok, na ktoré sa dá dívať hádam aj navždy. V starom prístave mesta Lagos vojdeme do pohnutých dejín, kde bol prvý európsky trh s otrokmi. Algarve budeme obdivovať aj z lode a počas vyše hodinovej plavby uvidíme i pôsobivé jaskyne Ponta da Piedade. Po programe sa vraciame do hotela.

3. deň:
Silves, bývalé hlavné mesto Algarve, nás vtiahne do historického víru. Počas maurského obdobia sa stalo významným obchodným centrom. Z pieskovca a z blata tu povstala pevnosť Silves. Príbeh o zakliatej krásavici a zlatom poklade je tu stále živý. Romantickú scénu mesta dotvára i gotická katedrála. Tá najkrajšia zelená „záhrada Algarve“ sa nám predstaví v pohorí Monchique, kde sú termálne pramene a najvyšší vrch Fóia s krásnymi výhľadmi. Ochutnáme miestny likér Medronho a veselo sa vrátime do hotela.

4. deň:
Voľný program.

5. deň:
Do starej arabskej atmosféry nás ľahko vtiahne Loulé, ktoré sa preslávilo pestrým trhom. V rušných uliciach a stredovekých zákutiach s tradičnými domami sa predávajú každú sobotu miestne produkty a čerstvé ryby. Pravý cigánsky trh zažijeme v blízkosti konventu Do Santo Antonio na západnej strane Loulé. V tradičnej vinárni ochutnáme skvelé víno a čaká nás aj prekrásna dedinka Alte s vodopádom. Po prehliadke sa vraciame späť do hotela.

6. deň:
Faro, hlavné mesto Algarve, najlepšie spoznáme prechádzkou historickým centrom. To ukrýva gotickú katedrálu, episkopálny palác a bránu Arco da Vila. Pekný prístav ponúka ulice plné obchodov, reštaurácií a kaviarní, pričom si pochutíme na čerstvej káve a pudingovom koláči. Pokračujeme do Olhao, tradičného rybárskeho mesta s rušným prístavom a do šarmantného mesta Tavira pri rieke Gilao, ktoré je známe pre rímsky most a 37 kostolov. Pred návratom na hotel si pozrieme jeden z najkrajších kostolov Algarve, Sao Lourenço.

7. deň:
Voľný program.

8. deň:
Z hotela sa presunieme na letisko a odlietame do Viedne.


Ubytovanie:
3/4* hotely.

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autobus/mikrobus počas pobytu. 7x ubytovanie s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour