Srí Lanka - cesta za kultúrou, prírodou a relaxom

Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1351892
Cena od: 2 758,70 €
Príplatky od: 89 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

16.03.2025 11 dní First Minute 2 758,70 € +89 € odlet: Viedeň letecká
15.10.2025 11 dní First Minute 2 758,70 € +89 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Srí Lanka, ostrovná krajina ležiaca južne od Indie, je jedinečným spojením prírodných krás, bohatej histórie a kultúrneho dedičstva. Na našej ceste navštívime najznámejšie pamiatky, zažijeme pravé volanie divočiny, ochutnáme šálku pravého Cejlónskeho čaju, zažijeme ikonickú jazdu vlakom a oddýchneme si pri mori.

1. deň:
Odlet z Viedne na nádherný ostrov Srí Lanka.

2. deň:
Vitajte na Srí Lanke! Po prílete sa presunieme do Negomba, kde si doprajeme oddych na pláži po dlhej ceste.

3. deň:
Vyrážame cez svieže trópy. Dnes nás čaká dávka roztomilosti, "skamošíme" sa s miestnym slonom, ktorého budeme mať možnosť nakŕmiť i okúpať ho v rieke. naša cesta povedie smer Habarana, kde sa ubytujeme a osviežime sa v bazéne. Večer si môžeme zájsť na tradičnú ajurvédsku masáž do toho "naj" centra široko-ďaleko (za poplatok).

4. deň:
Skoro ráno začneme s troškou športu a zdoláme Leviu Horu - Sigiriya. Vydáme sa po stopách kráľa Kassapu, čaká nás 1200 schodov a jedinečný výhľad. Tak a máme pre Vás „špecialitku“, zažijeme tradičný dedinský život s tým najcoolovejším hostiteľom, farmárom Ratne. Populudní navštívime čarovnú záhradu korenia v Matale. Svoje brány nám otvorí posledné kráľovské mesto Kandy.  

5. deň:
Ráno začneme prechádzkou po Kráľovskej Botanickej záhrade, ktorá je najväčšou botanickou záhradou na ostrove. Urobíme si módnu prehliadku a zapózujeme v tradičnom odeve saree pre ženy a sarong pre mužov. Vydáme za šálkou Cejlónskeho čaju. Čakajú nás kopce, vodopády a plantáže. V továrni na spracovanie čaju sa dozvieme, ako sa čajový lístok premení na preslávený Cejlónsky čaj. Naša cesta pokračuje do horského mesta Nuwara Eliya, tzv. Malé Anglicko.

6. deň:
Dnes nás čaká cesta vlakom, ktorá patrí medzi top 10, s tými naj vyhliadkami na celom svete. Užijeme si miestny vlak plný lokálcov, naskytnú sa nám top vyhliadky, počas cesty bude super atmosféra a neminú nás ani slávne selfíčka, to bude zážitok! Dostaneme sa do kúzelnej dedinky Ella, ktorá je skvelým miestom s nádhernými panoramatickými vyhliadkami, "chill outovými" kaviarničkami a barmi. Pozrieme si slávny most 9 Arch, ktorý je nazývaný i Most v oblakoch a večer vyrazíme do jedného z miestnych barov. 

7. deň:
Dnes budeme mať skorý ranný budíček a vydáme sa na túru na Malú Adamovu Horu, Little Adams Peak alebo môžme dať "kúpačku" v neďalekých vodopádoch s tou naj scenériou. Popoľudní sa vydávame za dobrodružstvom na safari v Národnom parku Yala. Ak budeme mať šťastie, možno uvidíme aj leoparda.

8. deň:
Dnes nás cesta povedie po južnom pobreží. Nazrieme do tajov buddhizmu a navštivíme niektorý z miestnych chrámov. V meste Galle navštívime pevnosť, hradby s nádherným výhľadom, maják, obchodíky, kaviarničky. Galle je jedno z najvýznamnejších miest na Srí Lanke. Píši sa svojou holandskou koloniálnou architektúrou a právom je považované za najkrajšie mesto Srí Lanky. Po poslednej bodke programu sa presunieme do plážového hotela, kde si začneme užívať zaslúžený relax.

9. deň:
Pobyt v plážovom hoteli s all inclusive.

10. deň:
Pobyt v plážovom hoteli s all inclusive. V závislosti od letových časov presun na letisko.

11. deň:
Odlet do Viedne.

Ubytovanie:
4* hotely počas okruhu, 5* hotel s all inclusive počas pobytu pri mori.

Stravovanie:
Polpenzia a all inclusive.

Doprava:
Letecká.

Poznámka:
Počas sviatkov môžu byť niektoré múzeá, pamiatky a fabriky zatvorené. Program sa môže meniť a posúvať v závislosti od letových časov.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 6x ubytovanie počas okruhu v 4* hoteloch s polpenziou. Vstupy do pamiatok a výlety podľa programu. 3x ubytovanie v 5* plážovom hoteli s all inclusive. Služby sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupné vízum. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 60 EUR (vyzbiera sprievodca na mieste). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour