Operný festival vo VERONE a ďalšie perly severného Talianska

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1351655
Cena od: 289 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Kultúra

Výber termínu

15.08.2024 4 dni First Minute 289 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Perly severného Talianska a operný festival vo VERONE a ďalšie mestá. Návšteva severotalianskych miest PADOVA, VERONA - opera Tosca (s Annou Netrebko), jazero LAGO di GARDA.

4-denný autobusový poznávací zájazd (bez nočnej jazdy tam)  


PROGRAM ZÁJAZDU:

1. deň (štvrtok): 

odchod v skorých ranných hodinách z Bratislavy, tranzit cez Rakúsko do Talianska. Popoludní príchod do prekrásnej historickej PADOVY – mesta s neobyčajnou architektúrou, fresiek, sv. Antona Paduánskeho, jednej z najstarších európskych univerzít. Navštívime Kaplnku Scrovegni s dych vyrážajúcimi freskami slávneho umelca Giotta (13. st.), stredoveké námestia, najstaršiu kaviareň Pedrocchi, univerzitné budovy a samozrejme fascinujúcu byzantskú Baziliku sv. Antona Paduánskeho, kde je tento známy svätec pochovaný. Podvečer odchod na ubytovanie, večera (fakultatívne - odporúčame), nocľah.


2. deň (piatok):

po raňajkách prehliadka romantického mesta presláveného milostným príbehom Romea a Júlie – VERONY (pamiatka UNESCO). Pešia prehliadka – Aréna, Piazza delle Erbe, Dom Júlie, hrad Castel Vecchio, hrobky rodu Scaligerov, významné chrámy. Neskoro večer nás čaká nevšedný zážitok v antickej Aréne – predstavenie Pucciniho opery TOSCA v hlavnej úlohe so svetoznámou Annou Netrebko. V neskorých nočných hodinách odchod do hotela, nocľah.


3. deň (sobota): 

po raňajkách presun k najväčšiemu a najčistejšiemu severotalianskemu jazeru LAGO DI GARDA. Prehliadka pitoreskného kúpeľného mestečka SIRMIONE, ležiaceho na južnej strane jazera s úžasnými rímskymi a stredovekými pamiatkami - hrad Rocca rodu Scaligera z 12. st., archeologický park Grotto di Catullo, vila Marie Callasovej, ktorá tu prežila niekoľko šťastných rokov na začiatku svojej kariéry opernej divy. Fakultatívne - vyhliadková plavba po jazere, kúpanie sa v jazere, voľný program. Vo večerných hodinách odchod domov.


4. deň (nedeľa): 

návrat na Slovensko v ranných hodinách.  


Odchod: z Bratislavy, parkovisko pred bývalým Istropolisom o 06:00 hod.

Návrat: do Bratislavy asi o 08:00 hod.


V cene je zahrnuté:

• doprava zájazdovým klimatizovaným autobusom

• 2x ubytovanie v 3* hoteli (2-, 3-lôžkové izby s vlastným príslušenstvom)

• 2x raňajky • služby kvalifikovaného sprievodcu

• prehliadky podľa programu

• povinné zákonné poistenie CK voči insolventnosti  


Na mieste sa platí:

• pobytový poplatok vo výške cca 2-3 €/os./noc - v závislosti od kategórie ubytovania

• vstup autobusu do historických miest cca 5-7 € - podľa počtu osôb v autobuse  


Možnosť doobjednať:

• večeru 20 € - prvý deň

• 1-lôžkovú izbu 68 €/pobyt

• miestenku v 1. polovici autobusu 10 €

• komplexné cestovné poistenie (KCP) - Komfort 12,8 €/osoba; KCP - Extra 19,2 €/osoba


V cene nie sú zahrnuté vstupenky a lístok na operu:

PADOVA: Kaplnka Scrovegni (v prípade záujmu sa vstup objednáva vopred), zvýhodnené skupinové (min. 10 osôb) vstupné 12 €/osoba; 1 €/deti do 6 r., ZŤP so sprievodom; 7 €/deti 6-17 r., študenti do 26 r. (študentský preukaz); skupinová návšteva Baziliky sv. Antona sa musí vopred nahlásiť a je spoplatnená 50 €/skupina 10-50 os. + povinne 2 € /osoba za radioguide

VERONA: veronská karta 20 € (platí do všetkých navštívených objektov vo Verone na 24 hod.); opera TOSCA – závisí od kategórie, najlacnejšie sú za 32/24 €, 43/38 €, 59/53 € (schody), stredná kategória 71/64 €, 94/84 €, 117/105 € (1.,2. 3. sektor (sedadlá), najvyššia 137/124 €, 165 €, 190 €, 216 €, 270 €; (za lomkou sú uvedené zľavnené vstupenky pre seniorov 65+, mládež do 30 r.);

jazero GARDA: hrad Rocca Scaligera 6 €; vyhliadková plavba loďou na jazere od 15 €.  

Z organizačných dôvodov v prípade záujmu o vstupenky na operu Tosca vyberáme vstupné spolu s úhradou za zájazd.  Pri prihlásení sa na poslednú chvíľu už nemôžeme garantovať ich dostupnosť.  


Poznámka:

• zájazd sa uskutoční pri min. počte účastníkov 30 osôb 

Generované systémom ProfiTour